Excursie weekje
Door: Marcelle
Blijf op de hoogte en volg Marcelle
29 Januari 2007 | Turkije, Antalya
De geschiedenis van de stad begint rond 735 v. Chr. Verscholen in de bergen en tussen de bossen zie prachtige ruines en graftombes. Als je vanuit Olympos terug wilt naar de bewoonde wereld moet je eerst een soort landweg aflopen met aan beide kanten de Treehouses, die in de zomer voornamelijk door Austalische Hippies bewoont worden. De volgende dag de bus naar Kas genomen. Deze rit duurt gewoonlijk 3 tot 4 uur, maar helaas was er een bergpas afgesloten waardoor ik er 7 uur over heb gedaan. Eindelijk in Kas aangekomen als eerste maar een hostel gezocht. Ook dit plaatsje was compleet uitgestorven. Na een stevig ontbijt even door het stadje gelopen, wat volgens de boeken veel beloofde, maar helaas erg tegenviel. De bus weer richting zuiden genomen en bij een soort busstop in de middle of nowhere uitgestapt om de bus naar Chimarea te nemen. Helaas bleek deze er niet te zijn. Een taxi nemen was dus de enige optie. Aangezien het een erg onbegaanbare weg naar Chimarea is, was de prijs voor een taxi veel te duur. De opa van het door een turkse familie gerunde busstopje/eethuisje bood aan om tegen een kleine vergoeding voor gids te spelen. Dus toch nog op weg naar Chimarea ( de berg van de brandende stenen) Na een klim van 1 km in de bergen kom je bij een soort lava-achtige rosten waar nog steeds vuur uitkomt. Daarna met opa terug naar het wegrestaurantje waar een heerlijke turkse maaltijd op ons stond te wachten. De bus weer teruggenomen naar Antalya, vroeg naar bed en de volgende dag lekker in het zonnetje bij de haven een boekje gelezen. Gisteren ( 28 jan.)vroeg opgestaan om te gaan skieen in Saklikent. Helaas,de enige bus naar deze plaats gemist, dus als alternatief de bus naar Phaselis genomen. Een oude romeise havenstad die nog redelijk bewaard is gebleven. Teruggekomen in Antalya bleek hier een enorme storm te zijn, gelukkig maar een klein deel van meegekregen. Na een lekker vers visje in de buurt van het hotel te hebben gegeten dacht ik lekker te kunnen gaan slapen. Toen ik richting het hotel liep zag ik een enorme vlammenzee, het bleek een sjiek restaurant tegenover het hotel te zijn. De straatjes zijn hier zo,n 1 1/2 a 2 mtr breed en de vlammen bereikten op een paar cm na het hotel. Gelukkig stond de wind de andere richting op waardoor het hotel bewaard is gebleven. Vandaag weer een rustdagje en morgen op weg naar Cappadocia voor een dag of 4. Groetjes allemaal. xxx kusjes Mars.
29 Januari 2007 - 12:25
Maikel & Dennis:
Hallo Marcelle!
Hier ook even een berichtje van ons. Zoals we aan de verhalen en foto's kunnen zien gaat het allemaal goed met je. Je bent druk bezig geweest aan de foto's te zien. Echt supergaaf! Heel veel plezier nog en geniet van alles dat je onderweg tegenkomt! We blijven je volgen! Groetjes Maikel & Dennis -
29 Januari 2007 - 13:32
Nienke:
Hoi Marcelle!
Kreeg van Gerry dit adres en ik vind het natuurlijk erg leuk om al je avonturen mee te maken. Heel dapper van je om daar in je eentje heen te gaan. Mooi plekjes heb je al gezien! 't Is nog een beetje vroeg om dat nu te zeggen, maar als je weer terug bent lijkt 't me erg leuk om weer eens wat af te spreken, tot die tijd ga ik je gewoon volgen. Veel plezier daar,
Veel liefs Nienke -
29 Januari 2007 - 14:41
Sandy:
Jij maakt het mee! Het zijn leuke verhalen om te lezen, zeker met de foto's reizen we een stukje mee. Hoe voel je je? Al een BRON gevonden ;-)
Enjoy!
29 Januari 2007 - 14:43
Sandy:
Trouwens..... we hebben de Carnavals inkopen gedaan... om te laten weten dat wij ook niet stil zitten...!!!!
P.S. Blijven bewegen -
29 Januari 2007 - 14:44
Nicole:
Heey Liefskatteke!!
Leuk je site kunnen we een beetje meekijken wat jij daar allemaal mee maakt!!En mooi ook die foto's. Hoop dat het goed met je gaat, mis je al wel een beetje hoor!
Liefs X Nicole -
29 Januari 2007 - 15:27
Pier:
Hoi Mars,
Svp stoppen met plaatsen van zulke mooie foto's. Er zijn nu al 20 mensen die ook een 'sabbatical' jaar willen.De afdelingen hier lopen leeg..... :-) -
29 Januari 2007 - 18:54
Dikke kus,
29 Januari 2007 - 20:19
Hans:
Hallo Marcelle.
Je laat ons al gelijk meegenieten van jouw avonturen met al die mooie foto's,heel gaaf.
In gedachten reizen we met je mee Mars,en zien het vervolg met spanning tegemoet.
Veel liefs Hans. -
31 Januari 2007 - 21:37
Anneke:
Mooie foto's marcelle, en ik ben blij dat je geniet. Wat de sabbatical betreft, wees niet bang dat we je achterna reizen, maar elf maanden en twee weken duren nog wel erg lang.
DIKKE KUS voor jou -
03 Februari 2007 - 21:30
Ineke En Sandy:
Heeeej vrouwke!
wij zitten hier op zaterdagavond al snotterend een beetje te niksen en hebben je foto's gekeken, gaaaaaf!!
jij maakt veul mee, in elk geval een stuk boeiender als hier in Eindhoven... psv heeft vanavond verloren van AZ dus we worden ietsie later pas kampioen, maar ja dan is het ook beter weer waarschijnlijk. Sandy heeft vandaag een top dag, ik een knotterbui want het is volle maan. we bereiden ons langzaam voor op carnaval, zaterdag mogen we dan eindelijk, we hebben witte pruiken gekocht en gaan ons verder behangen met glitters en bling bling, erg lady-like zeg maar... we gaan er een mooi fist van maken want ze maken onze pis nie lauw! verder zijn we net bij stans geweest, de koelkast staat er dus het bier ligt koud! over 2 weken gaat ze er wonen. nou, tot snel en enjoy !! dikke kus en knuffel meissie.. -
06 Februari 2007 - 15:15
Rinus :
Hoi Marcelle, even de tijd genomen om je verhalen door te lezen en de foto's te bekijken. Heel mooi allemaal, geniet ervan, want zoals Anneke al schreef die 11 maanden zijn zo voorbij. Ik zal in ieder geval je verhalen volgen. Aan deze kant (Philips) weinig nieuws te vermelden. Wel enkele targets gehaald, dus je kan nog wat extra excursies boeken hahahaha
Groetjes en tot een volgende keer. -
06 Februari 2007 - 19:45
Suus:
he vrouwtje, hoe gaat het met je? wat een avontuur toch allemaal, super mooie foto's zeg! super leuk om te zien en te lezen wat je allemaal mee maakt. Hier is eigenlijk weinig nieuws. Wibeke is zwanger hahahah, Chris toet gaat trouwen hahahahha en ik ... ik ga nog lekker door bij philips hahah. ik vertrek 31 maart he naar jouw landje, niet vergeten he!
groetjes en een hele dikke knuffel XXXXX Suus -
06 Februari 2007 - 19:49
Suus:
ps hoe is het weer daar eigenlijk? temperatuur?